GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

GPS-wandelingen in de provincie Gelderland. Van elke wandeling is de route voor GPS te downloaden en te bekijken in google-earth en google map. Tevens is een korte beschrijving van de wandeling te lezen en is eventueel aangevuld met 1 of meerdere fotos.

De N70 natuurroute is een rondwandeling door een prachtig stuk landschap in het Rijk van Nijmegen. De rondwandeling is een paaltjes wandeling (groen) en loopt door een heuvelachtig en bosrijk gebied en heeft officieel een lengte van 20 km. Wandelaars met een GPS zullen echter zien dat de rondwandeling een stuk korter is (ongeveer 15 km).

Een 8 km lange rondwandeling over de stuwwal van Arnhem. Het startpunt en het eindpunt van de wandeling is bij kasteel Doorwerth. De wandeling is zeer gevarieerd: mooie uitzichten over de Neder-Rijn en tal van bezienswaardigheden zoals Kasteel Doorwerth, de cottage woningen in Heveadorp en de Dunobrug. De GPS wandeling kan het beste worden gelopen in die perioden van het jaar dat er geen bladeren aan de bomen zijn (het bladerendak van de bomen kan mogelijk voor een slecht GPS signaal zorgen).

Een bijna 9 km lange wandeling door natuurgebied Planken Wambuis. Het startpunt ligt schuin tegenover restaurant Planken Wambuis (Verlengde Arnhemseweg 146, Ede). De route volgt voor een groot deel de gemarkeerde route (veldkeien met een gele stip) van Natuurmonumenten.

Een 6,5 km lange rondwandeling over de Ginkelse Heide. Het startpunt van de wandeling ligt bij de schaapskooi (recht tegenover restaurant Juffouw Tok). Het eerste deel van de wandeling loopt over de hei en het tweede deel van de wandeling loopt hoofdzakelijk door bos.

Twee rondwandeling van ongeveer 6,5 en 12 km door een van de mooiste natuurgebieden van het Geldersch landschap: natuurgebied Loenermark.De twee rondwandelingen lopen door een gevarieerd gebied van bos en heide. Op de heidevelden groeien diverse soorten heide en jeneverbesstruwelen. De twee wandelingen starten vanaf parkeerplaats 'Het Dichte Gat' aan de Groenendaalseweg in Loenen. Vanaf het startpunt loop je via een grafheuvel richting een schaapskooi. Vanaf dit punt kun je kiezen voor de lange of de korte wandeling. De wandelingen komen weer samen op het heideveld.

Een 9 km lange rondwandeling over landgoed Mariendaal en Lichtenbeek. Kenmerkend voor Marindaal zijn de vijvers, beekjes, lanen, bossen, akkers en weilanden in een heuvelachtige terrein. Bezienswaardigheden tijdensde wandeling door Marindaal en Lichtenbeekzijn de Groene Bedstee, huis Mariendaal, de Christuskoepel enhet Airborne-kerkhof.

Een rondwandeling van 17 km door het Bergher Bosch. De wandeling start bij café 't Klaphek in Stokkum en loopt via kasteel Hof van Bergh en het centrum van 's-Heerenberg naar het Bergerbosch. In het bergerbosch loopt u via de Galgenberg, Montferlandberg, uitspanning 't Peeske, en een spreng beekje terug naar café 't Klaphek.

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.