GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

GPS-wandelingen in de provincie Zeeland. Van elke wandeling is de route voor GPS te downloaden en te bekijken in google-earth en google map. Tevens is een korte beschrijving van de wandeling te lezen en is eventueel aangevuld met 1 of meerdere fotos.

In het kader van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen heeft de Zeeuwse Wandelsport Bond een vijftal wandelingen uitgeschreven vanuit het Zeeuws-Vlaamse Stadje Biervliet. De rondwandelingen hebben een lengte van 5, 11, 15, 20 en 28 km. De drie langste rondwandelingen lopen niet alleen door de omliggende polders maar ook door het aan de Westerschelde gelegen dorpje Hoofdplaat. Het startpunt van de vijf rondwandelingen ligt bij het dorpshuis in Biervliet (Hoogstraat 2, 4521 BK Biervliet).

Deze rondwandeling is met ANWB wegbewijzering gemarkeerd. Aan het begin van de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Zo ook de bekende Piet Mondriaan. Loop deze cultuurhistorische route en ontdek waarom hij juist Domburg vereerde met een bezoek.

logoZVl 2014De drie wandelverenigingen van Zeeuws-Vlaanderen ("wsv Zelden Rust", "Zeeuwse Wandel Bond" en "wv Voor de Wind") hebben in het kader van het 200 jarig bestaan van Zeeuws-Vlaanderen een meerdaagse rondwandeling van 238 km door Zeeuws-Vlaanderen uitgezet. De rondwandeling bestaat uit 31 trajecten, is geïnspireerd door het Zeeuws-Vlaamse Volkslied en loopt dan ook van d´Ee tot Hontenisse en van Hulst tot aan Cadzand.

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.