GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

Een bijna 7 km lange rondwandeling door park Sonsbeek. Park Sonsbeek is 's lands eerste monumentale stadspark en het bekendste park van Arnhem. Het park is aangelegd in Engelse landschapsstijl en kenmerkt zich door romantische doorkijkjes en waterpartijen.

Het startpunt van de wandeling ligt nabij het NS station van Arnhem en loopt vervolgens richting park Sonsbeek.

In het park stonden ooit vijf waterradmolens die door de St. Jansbeek werden aangedreven. De witte Watermolen is de enige overgebleven molen en maalt sinds 1983 weer op een ambachtelijke wijze meel. In dat zelfde jaar is de naast gelegen landbouwschuur omgebouwd tot een bezoekerscentrum. Bezoekerscentrum Sonsbeek geeft voorlichting over milieu, natuur en cultuur in de stad. Het Bezoekerscentrum organiseert het hele jaar door op zondag van 13.30-15.00 uur een  wandeling onder leiding van een gids. Deze stelt u in staat kennis te maken met het park Sonsbeek.

Voor 1 euro kun je de wenteltrap van de uitkijktoren in Park Sonsbeek beklimmen en genieten van het uitzicht over Arnhem en de wijde omgeving. Een ervaren ‘torengids’ kan je alles vertellen over wat er te zien is en over de geschiedenis van het gebouw.

       

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.