GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

Een 6 km lange rondwandeling over landgoed Soelen. De rondwandeling loopt langs boomgaarden, bossages en weilanden. U kunt genieten van de Betuwse bloesem in bomen en boomgaarden wanneer u de wandelroute in het voorjaar (eind april) loopt. De wandelroute loopt langs Kasteel Soelen en op afstand kunt u de molen "De Korenbloem" zien.

Het startpunt van de wandeling ligt op de parkeerplaats aan de Achterstraat. Tijdens de rondwandeling moet tot twee maal toe een sloot dmv een smal bruggetje worden overgestoken. Deze wandeling is dan ook niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Kasteel Soelen ligt met poortgebouw en koetshuis op een eilandje aan de rand van landgoed Soelen. Het wordt voor het eerst genoemd aan het eind van de 13de eeuw. Meer informatie over de rijke historie van dit kasteel is hier te vinden.

ge028 zoelen 1 ge028 zoelen 2

ge028 zoelen 3 ge028 zoelen 4

De Korenmolen is een 18de eeuwse molen. De molen heeft van oudsher behoord tot de goederen onder de heerlijkheid Zoelen en kwam in 1971 in bezit van de gemeente Zoelen. In 1975 onderging de molen een restauratie. Sindsdien wordt de molen op vrijwillige basis in bedrijf gehouden en wordt ook gebruikt voor opleidingen aan nieuwe vrijwillige molenaars.

       

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.