GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

Een rondwandeling van bijna 10 km door het plassengebied van Kortenhoef en 's Graveland. De route loopt via paden met diverse fraaie doorkijkjes over de plassen. De weelderige plantengroei, zowel op als langs het water, kan de wandelaar niet missen. Op verschillende plaatsen in het water staat de zeldzame slangenwortel en de wateronskelk, een plant die verder in ons land alleen in de Kop van Overijssel voorkomt.

NH005 Kortenhoef 03Het startpunt van de wandeling ligt bij de Intratuin (Kromme Rade 2-A, 1241 LK Kortenhoef). Indien je eventueel hier je auto wilt parkeren, moet je wel rekening houden met de openingstijden van de Intratuin. De wandeling begint op een verharde weg, die vervolgens overgaat in een onverharde pad door het gras. De doorkijkjes tussen de bomen bieden een zeer mooi uitzicht over de ondiepe plassen met waterlelies. Het pad eindigt op een drukke verharde openbare weg. Na verloop van tijd verlaat je de drukke weg om de route voort te zetten via een wandelpad in een moerasbos vol elzen, wilgen en berken. Door het plaatsen van vlechtwerk van staal is er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de wandelaar niet in de bodem wegzakt. Op sommige plaatsen trilt de grond bij het lopen, en lijkt het erop dat de grond op het water drijft. De wandeling loopt tot slot door een weiland en langs een fietspad richting het eindpunt.

NH005 Kortenhoef 01 NH005 Kortenhoef 02

       

Reacties   

0 # Route niet downloadbaarAnton 29-09-2011 10:29
Zowel op de telefoon (android) als de pc willen de routes niet downloaden
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # Hans 29-09-2011 12:52
Ik heb alles gecheckt. De file zou je toch moeten kunnen downloaden. Lukt het wel bij de andere wandelingen? Is jouw internetbrowser zodanig ingesteld dat je files kunt downloaden van internet?

Het probleem met jouw Android kan mogelijk worden verholpen indien je op jouw android telefoon de app 'Download All' installeert.
website: https://market.android.com/details?id=com.hwkrbbt.downloadall&feature=search_result
(m.b.v. deze app kan ik de GPX file op mijn Samsung Ace smartphone downloaden).

Indien het probleem blijft bestaan, neem dan via het contactformulier met mij contact op.
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # GPX File klopt nietLeendert 13-10-2011 21:08
De GPX File is een route in Bloemendaal en geen Kortenhoef.
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # re: GPX File klopt nietHans 13-10-2011 21:37
Leendert zei:
De GPX File is een route in Bloemendaal en geen Kortenhoef.

Fout is hersteld
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # SnelwegHans Textra 13-08-2012 16:32
Vandaag, 13-8-2012 heb ik de route gelopen. Hij viel mij heel erg tegen omdat je de tweede helft zeker een drie kwartier langs de snelweg, N201, moet lopen.
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # Nauwlijks N201Myra 13-01-2013 13:55
Beste Hans,

Ik denk dat u de route dan niet goed geloen heeft. U steekt de N201 twee maal over. Verder loop je op verharde dorpsgegekt of door natuur gebied.
Antwoorden | Melden aan beheerder

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.