GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

Sinds september 2011 is het mogelijk om elke wandeling eenvouding naar de SD-card van jouw smartphone te downloaden. Voor het downloaden van de wandelingen (GPX-file) is het wel noodzakelijk dat de smartphone toegang tot internet heeft en is uitgerust met een camera  (en bijbehorende software) die jou de mogelijkheid biedt om QR-codes te scannen. Indien deze applicatie niet op jouw smartphone staat, dan kan je deze hier  downloaden.

De android-apps  AlpineQuestOruxMapsViewRanger en Androzic kunnen worden gebruikt om de GPS-routes (GPX-files) te visualiseren en hiermee te navigeren. In de laatste applicatie wordt gebruikt gemaakt van OziExplorer kaarten (ozf2, ozfx3). Deze kunnen bij het kadaster worden gekocht. Maar je kan natuurlijk ook zelf kaarten maken met het programma Mobac Maps (De Engelse handleiding is hier te vinden). Mobac kan ook worden gebruikt om kaarten te maken voor de eerste twee apps. Bij deze twee apps is het ook mogelijk om kaarten direct (online) binnen te laden. Bij ViewRanger ben je aangewezen op het online downloaden van kaarten. Hierbij moet je ervan bewust zijn dat je tijdens jouw wandeling toegang hebt tot internet en ervan bewust zijn dat aan het downloaden van kaarten kosten verbonden zijn (gebruik van het telefonienetwerk).

Daarnaast kan het nodig zijn om de volgende apps te downloaden om ervoor te zorgen dat de gedownloade GPX-files op jouw smartphone kunnen worden gedownload (app: Download all files) en eventueel eenvoudig naar de juiste directorie worden gecopieerd (app: OI Bestandsbeheer).

Graag zijn we benieuwd naar jouw ervaringen met het gebruik van Smartphones als wandel-GPS.

Reacties   

0 # Wandelroutes op nokia n8 (Symbian), Is dat mogelijJeanick 22-06-2012 16:09
Hallo,

Ik heb een nokia n8 met symbian, kan ik hier ook wandelroutes op downloaden? Als dat kan hoe moet dat dan?

Bij voorbaat dank voor jullie reactie.

Jeanick
Antwoorden | Melden aan beheerder

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.