GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

Rondwandeling van 11 km door bos en (natte) hei.

Het Nationaal Park Dwingelderveld staat vooral bekend vanwege de grote, stille heide. Het centrale deel van het park is zelfs het grootste aaneengesloten natte heidegebied dat nog over is in West-Europa. De vele plassen die hier tussen de heide glinsteren maken het gebied zeer aanlokkelijk voor vogels, terwijl veel plantensoorten zich thuis voelen op de overgangen van nat naar droog. In het bezoekerscentrum (startpunt van de wandeling) krijgt u een indruk van de planten en dieren die in het Dwingelderveld leven. Daarnaast wordt uitgelegd hoe de heide, schaapskooien, bossen en akkers met elkaar samenhangen en op welke manier Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer dit cultuurlandschap in stand houden. Ook komen de ijstijden aan bod, waarin de gehobbelde, voor water ondoordringbare keileemlaag is gevormd: het plateau waarop u nog steeds de plassen en bergjes kunt zien.

Bereikbaarheid:

Openbaar vervoer: u kunt vanaf het NS-station Hoogeveen een treintaxi nemen naar het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Ook kunt u bij de NS-stations Meppel, Hoogeveen of Beilen een fiets huren (reserveren is raadzaam) en in ongeveer een uur naar Ruinen fietsen.
Met eigen vervoer: u neemt vanaf A28 Hoogeveen-Assen de afslag Pesse. Daarna volgt u de borden Ruinen. Vanaf de Brink in Ruinen staat het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aangegeven. Er is volop parkeergelegenheid.

       

 

 

 

Reacties   

+1 # Gerrit Munneke 01-11-2015 16:02
Vandaag deze route onder zeer mistige omstandigheden gelopen.De merendeel van de route gaat over de hei waarbij het eerste deel een lange lange rechte weg hetgeen niet mijn voorkeur heeft. Op een gegeven moment leidt de route je naar een gebied waar je niet mag en kunt komen. Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat route van 2007 dateert en het nu al eind 2015 is.Op enig moment liep ik verkeerd omdat GPS rechts aangaf en ik toch rechtdoor had moeten lopen. Deze route is waarschijnlijk meer geschikt voor de zomer en helder weer. Uiteindelijk had ik 12,5 km op GPS
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # Rondwandeling is aangepast!Hans 03-11-2015 16:32
Gerrit Munneke zei:
Vandaag deze route onder zeer mistige omstandigheden gelopen.De merendeel van de route gaat over de hei waarbij het eerste deel een lange lange rechte weg hetgeen niet mijn voorkeur heeft. Op een gegeven moment leidt de route je naar een gebied waar je niet mag en kunt komen. Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat route van 2007 dateert en het nu al eind 2015 is.Op enig moment liep ik verkeerd omdat GPS rechts aangaf en ik toch rechtdoor had moeten lopen. Deze route is waarschijnlijk meer geschikt voor de zomer en helder weer. Uiteindelijk had ik 12,5 km op GPSBedankt voor jouw reactie. Wij hebben de route inmiddels geupdate.
Antwoorden | Melden aan beheerder
0 # dwingeloosche heide 11 kmtineke 25-09-2016 22:00
ik kan deze route niet downloaden, ik wil graag de gpx-file
maar het is onmogelijk, hoe krijg ik deze route wel ??
Antwoorden | Melden aan beheerder

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.