GPS-wandelingen.nl

GPS wandelen in Nederland

De N70 natuurroute is een rondwandeling door een prachtig stuk landschap in het Rijk van Nijmegen. De rondwandeling is een paaltjes wandeling (groen) en loopt door een heuvelachtig en bosrijk gebied en heeft officieel een lengte van 20 km. Wandelaars met een GPS zullen echter zien dat de rondwandeling een stuk korter is (ongeveer 15 km).

In het kader van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen heeft de Zeeuwse Wandelsport Bond een vijftal wandelingen uitgeschreven vanuit het Zeeuws-Vlaamse Stadje Biervliet. De rondwandelingen hebben een lengte van 5, 11, 15, 20 en 28 km. De drie langste rondwandelingen lopen niet alleen door de omliggende polders maar ook door het aan de Westerschelde gelegen dorpje Hoofdplaat. Het startpunt van de vijf rondwandelingen ligt bij het dorpshuis in Biervliet (Hoogstraat 2, 4521 BK Biervliet).

Een rondwandeling van ongeveer 6 km langs grafheuvels en hunebedden.De wandeling laat kinderen meelopen door de wereld van Oek. Onderweg zijn veel dingen uit de tijd dat Oek 5000 jaar geleden leefde terug te zien in het landschap. De Wandelroute start op de parkeerplaats van het Hunebedcentrum in Borger.

Marten Toonder senior werd op 14 november 1879 geboren in Warffum, als zoon van dagloners. Al vroeg moest hij werken voor de kost: op het land, in de stal, en ook als 'schoapjong'n' op het eiland Rottumeroog. Over deze periode handelen de boeken 'Eiland in de verte' en 'De oudste ochtend' die Toonder samen met zijn zoon Jan Gerhard schreef. Deze rondwandeling is een wandeling langs de belangrijkste plaatsen uit deze boeken.

- | - | -

Copyright © 2007 - 2023. All Rights Reserved.